Zuidwest radiotherapeutisch instituut

Het ZTRI is een gespecialiseerd instituut dat voor mensen met kanker hoogwaardige radiotherapie (bestraling) verzorgt. Wanneer je het instituut als organisatieadviseur binnenkomt valt je op dat er werk is gemaakt van de ontvangstruimte. Deze is warm qua kleur, voorzien van diverse uitnodigende zitjes, een lees- én puzzeltafel. Even zien of het lukt om een paar puzzelstukjes te leggen ..

Het ZRTI hanteert als credo “omringd door aandacht, op de eerste plaats de mens”. Dat ze dit waarmaken blijkt onder andere uit de resultaten van het patiënttevredenheidsonderzoek voor radiotherapie. Het ZRTI krijgt van patiënten maar liefst een 9.4!

De concrete aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan is de dynamiek binnen een van de ondersteunende teams. Het team functioneert niet optimaal en kent een hoog verloop in zowel medewerkers als leidinggevenden. Een paar weken voordat teamleider Elmy Osté de leiding van dit team op zich gaat nemen schuiven we aan tafel. Elmy is gedreven om er werk van te maken.

https://www.zrti.nl/

Samen werkten we aan

Een facet waar we ons op verdiepen is het principe van het ZRTI dat de cliënt op nummer 1 staat. Hoe werkt dit eigenlijk in de praktijk?

Het principe is gemakkelijk te vertalen naar het werk dat de artsen/behandelaars uitvoeren. Zij stellen de patiënt centraal en geven hen de aandacht en de behandeling die ze wensen en verdienen. Maar wat betekent dit leidend principe voor ondersteunende afdelingen? Een onderschat vraagstuk! Ondersteunende afdelingen? Zij werken ondersteunend! Zij komen het best tot hun recht als zij hun interne klant op 1 zetten!

In het geval van de ZRTI maken de ondersteunende afdelingen écht verschil als zijn de artsen/behandelaars op 1 zetten. Een inzicht dat uitnodigt tot andere vormen van overleg en afstemming tussen de artsen/behandelaars en de ondersteuners.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Inspiring Insights of bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een nadere kennismaking!

06 54 203 873 info@inspiringinsights.nl
ZRTI