Rainbow Solutions: Leiderschap en teamwerk

De diversificatiestrategie: een nieuw product ontwikkelen voor een nieuwe markt. Een strategie welke vraagt om doorzettingsvermogen en slim werken. Innovatie, Research & Development en Sales moeten bij deze strategie echt hun krachten bundelen. Wim Korte, eigenaar van Rainbow Solutions BV ging de uitdaging aan!

Wim heeft eind 2001 Rainbow Solutions overgenomen. Zijn concept? Het combineren van branchekennis met softwareoplossingen. Hij bouwde naam op in de transport en de grafische sector. Als kers op de taart wilde hij graag een cloud-based transport management applicatie voor de middelgrote transportbedrijven zelf ontwerpen.

Hij formeerde een designteam en ontwierp een pilottraject waar meerdere transporteurs hun medewerking aan gaven. De applicatie kon zo ontwikkeld worden mét directe gebruikersinput en feedback. Het product TOPS (Transport Operating & Planning Software) is nu klaar voor de markt.

Wim vroeg ons: Ik wil mij nu weer richten op mijn rol als eindverantwoordelijke van Rainbow Solutions BV. Als ik terug stap, heeft het teamlid waarvan ik graag zie dat hij een stap naar voren zet, deze stap ook daadwerkelijk te maken. Hoe faciliteer ik dit teamlid om het leiderschap van de business unit TOPS op te pakken mét draagvlak van de andere teamleden?

Kijk op tops.rainbowsolutions.nl

Samen werkten we aan

Namens Inspiring Insights is Margot Peters op pad gegaan richting Geldermalsen. Een ‘back to the roots’ voor deze van oorsprong Gelderse. Tijdens een intensieve kennismaking met alle TOPS betrokkenen verkende ze de aanwezige dynamieken in leiderschap en teamwerk.

De wens tot verandering van leiderschap valt vaak samen met een verandering in het organisatieconcept. In het geval van TOPS kwam het team uit een periode waarin het hard werken was mét alle onzekerheid die het introduceren van een nieuw product in een nieuwe markt nu eenmaal met zich meebrengt. Varen we de juiste koers – met het product? Varen we de juiste koers – met het creëren van markt? Hebben we de juiste balans te pakken tussen productontwikkeling – marktontwikkeling?

In een teamgesprek met ook oprichter Wim en de nieuwe manager Hans Steur werden verwachtingen naar elkaar uitgesproken, doelen gesteld, plannen gemaakt. Er volgde een coachtraject op leiderschap met eigenaar Wim en leider Hans: Ze verkenden elkaar visies t.a.v. wat nodig is om van TOPS een succes te maken, ze deelden hun kijk op leiderschap en teamwerk en investeerde in de onderlinge relatie. Stap bij stap deed Wim zijn stap naar achter, en stapte Hans in zijn nieuwe leiderschapsrol.

Wim kan zich nu richten op zijn strategische rol, Hans geeft leiding aan het team. Als ze willen sparren over lastige vraagstukken, dan weten zij Margot te vinden!

Meer weten?

Wilt u meer weten over Inspiring Insights of bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een nadere kennismaking!

06 54 203 873 info@inspiringinsights.nl
Rainbow Solutions