MIK-PIW groep en zelforganisatie

Meer betrokkenheid, meer vertrouwen stellen in je teams, de mogelijkheid om snel te schakelen als de klant daar om vraagt. Er zijn verschillende redenen om de mate van zelforganisatie te vergroten.

Een groep bevlogen medewerkers van de MIK/PIW Groep stelde zichzelf een groot aantal vragen, waaronder:

  • Staat de cliënt bij ons wel écht centraal?
  • Maken collega’s, net als wij, situaties mee waarin ze sneller willen schakelen dan dat werkafspraken mogelijk maken?”
  • Als wij als organisatie geloven in participatie en het versterken van de zelfredzaamheid van de mensen in onze wijken, en dat ook uitspreken, is het dan niet logisch om ook onze eigen organisatie rondom deze principes te organiseren?”

Ze konden rekenen op hun bestuurder! Vanuit het bestuur ontving de groep medewerkers de opdracht: “Lever als expertgroep een bijdrage aan het verkennen van het concept van zelforganisatie, inclusief de mogelijkheden ervan voor de MIK/PIW groep. Help handen en voeten geven aan zelforganisatie binnen onze organisatie. Dit vanuit de overtuiging dat het de organisatie helpt om een betrouwbare partner in de regio te zijn en onze ambities en doelen te behalen.

https://mik-piwgroep.nl/

Samen werkten we aan

Wij van Inspiring Insights waren eerder betrokken bij de verkenning van het concept van zelforganisatie. Nu ontvingen we de vraag om het expertteam te begeleiden met het concept van zelforganisatie te vertalen naar hún organisatie. Samen met het team stelden we een plan van aanpak op. Een plan rondom de pijlers ‘Inspireren’, ‘Activeren’ en ‘Navigeren’. Tal van initiatieven staan inmiddels in de steiger.

Voor ons als Inspiring Insights zeker ook een leertraject om precies dàt proces te faciliteren dat recht doet aan de mate van zelforganisatie van de projectgroep. Het gesprek daarover is goud waard. Een gesprek dat je met een gerust hart bij Inspiring Insights kunt neerleggen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Inspiring Insights of bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een nadere kennismaking!

06 54 203 873 info@inspiringinsights.nl
MIK-PIW groep