Landgoed Bergvliet

In 2007 staakten 2 broers het ouderlijk melkveehouderijbedrijf om het te transformeren tot een golfbaan met A-status. Met succes! Naast de golfbaan mét golfacademy en golfshop wordt een restaurant, grand café en feestlocatie geexploiteerd. Meer is op komst! Op het terrein worden luxe vakantievilla’s gebouwd en opent een wellnesscentrum. De vraag die gesteld werd: Hoe zorgen we ervoor dat onze interne organisatie goed blijft aansluiten op onze groeiambities en plannen?

https://www.landgoedbergvliet.nl/

Aanpak Inspiring Insights

Met opdrachtgever Paul Wesel, directeur bij Landgoed Bergvliet, werkten we aan:

  1. het realiseren van een stabiele organisatie met een duidelijke verdeling van taken en verantwoordelijkheden;
  2. het inrichten van een functionele overlegstructuur met commitment van de leidinggevenden en hun medewerkers;
  3. het inrichten van efficiënte werkprocessen vanuit het leidend principe ‘kwaliteit en gastvrijheid staan bij ons op 1!’;
  4. leiderschap passend bij de groei en de ontwikkelfase van het bedrijf.


Wat hebben we gedaan? De organisatiedoorlichting bracht haarscherp een aantal uitdagingen aan het licht. Uitdagingen die deels te linken waren aan de ontwikkelingsfase waar groeiende bedrijven nu eenmaal mee te maken hebben. We voerden intensieve gesprekken met zowel de directeur als de familie over de voor hun belangrijke uitgangspunten in het ondernemen en in het management van de organisatie. In het traject verkende we met diverse ‘potentials’ binnen de organisatie hun persoonlijke ambities, kwaliteiten en mogelijkheden om hun potentieel verder te ontwikkelen a.d.h.v. een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA).

Meer weten?

Wilt u meer weten over Inspiring Insights of bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een nadere kennismaking!

06 54 203 873 info@inspiringinsights.nl
Landgoed Bergvliet